Fra Dooce til TV2-fis

TIDSLINJE: Du kan bidra til tidslinjen over konflikter mellom private og offentlige ytringer i sosiale medier. Foto: LSE Library/Creative Commons

Jeg var på et foredrag på Blindern med Jill Walker Rettberg da jeg knapt visste at internett fantes på nittitallet en gang. Hun har også blogget siden før man egentlig visste at blogger eksisterte, og hun forsker da også på historiefortelling på nett som førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen.

For tiden er hun opptatt av konflikter mellom personlige og offentlige ytringer i sosiale medier som mediene har tatt tak i. Hun lager en tidslinje på nettsidene sine og ber om hjelp fra leserne til å komme på flere eksempler.

Fra før finnes Dooce, antakelig den første som fikk sparken på grunn av blogging i 2002, og Rita Ormbostads kommentarer om at hun foretrakk sama, isbjørna og moskusa framfor MGP-vinneren Stella Mwangi. Og den aller siste, VG-artikkelen om TV2-profiler som spøker om en fis mens de er på seminar om etikk i sosiale medier.

Jeg kom på to til: Da Frp-politikeren Ove Vanebo var «fucking bored in the kommunestyremøte» i 2007, og da Desiree Karlsen ikke lenger var aktuell for en jobb da hun twitret om Paradise Hotel. Og det er mange flere.

Retningslinjer kan det være mye å si om, både for virksomheter og privatpersoner. Foreløpig slår det meg rett og slett at «folkeskikk» er en grei pekepinn.

Reklame

3 kommentarer

Filed under Arbeidsliv, Formidling

3 responses to “Fra Dooce til TV2-fis

  1. Jøss, hvilket foredrag var det, tro? Takk for forslag – hadde glemt Vanebo, og ikke fått med meg Karlsen. Skal legge til tidslinjen!

  2. Husker ikke tittelen på foredraget eller sammenhengen, bare at det var i en tid før jeg hadde begynt å jobbe med nett selv og fikk noen a-ha-opplevelser :) Skal se om jeg kommer på flere eksempler!

  3. Tilbaketråkk: Sveip gjennom pophistorien | Ingrid Sande Larsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s